Wednesday, November 16, 2011


Roles de Canela
One of my all-time favorite classics, this recipe is yummy and even though is not very quick, it is easy and worthwhile ;) Here it goes, first the ingredients:
Uno de mis clásicos favoritos, ésta receta es deliciosa y aunque no es rápida es una receta facil de hacer y vale la pena ;) Aquí va, primero que nada los ingredientes. 

 
Combine 2 1/4 cups (315 grams) of the flour and the yeast.
In a small saucepan, stirring constantly, heat the milk, butter, sugar, and salt just till warm and the butter is almost melted.
Gradually pour the milk mixture into the flour mixture, mixing. Add eggs, one at a time, beating after each addition. Mix until you get a dough texture. 
Shape into a ball. Place the dough into a greased bowl, turning once.  Cover and let rise in a warm place till double (approximately 1 - 1 1/2 hours). When it is ready punch it down and let it rest 10 min.
Combina (315g) de harina y la levadura (yo use levadura fresca pero es lo mismo).
En un sartén moviendo constantemente, calienta, leche, mantequilla, azucar y sal hasta que esté caliente y la mantequilla casi derretida. 
Gradualmente echa la mezcla de la leche en la de el harina, mezclando. Agrega los huevos uno a uno mezclando después de agregar cada uno. Mezcla hasta que tengas una masa.
Forma una bola, cubrela y deja que se levante hasta que tenga el doble de tamaño (aproximadamente una hora u hora y media). Cuando este lista ponchala y dejala descansar 10 min.

Filling: Brown sugar, flour, and cinnamon. Stir to combine. Cut in the cold butter with a pastry blender, or two knives, until the mixture is crumbly. Set aside.
Roll the dough into square. Sprinkle the filling evenly over the rolled out dough. Carefully roll the dough into a log and pinch the edges to seal. Slice the log (roll) into eight equal-sized pieces. Arrange dough pieces in a greased baking pan.
Cover dough loosely with clear plastic wrap, leaving room for rolls to rise for about 45 minutes to 1 hour. Brush dough with half-and-half or light cream. 
Bake in a 375 degrees F (190 degrees C) oven for 25 to 30 minutes or till light brown.  Cool 5 minutes and then invert onto a baking rack drizzle with Glaze, which is made simply by mixing the ingredients listed above(: 
El relleno: Azucar morena, harina y canela. Mezclalos. Corta mantequilla fria con cuchillos hasta que parezcan migajas. Déjalo a un lado.
Estira la masa hasta hacer un cuadro, distribuye el relleno de forma que quede parejo. Con cuidado enrollalo hasta formar un tronquito y aprieta los lados para sellarlo. Cortalo hasta tener 8 rollitos. Acomodalos en una charola o refractario engrasado.
Tápalos con plastico y dejalos 45 minutos o una hora para que crezcan. Con un pincel ponles un poco de crema ligera o half and half encima.
Hornealos a 190ºC por 25 o 30 minutos o hasta que esten de color cafe clarito. Dejalos enfriar 5 min, voltealos en una rejilla y cubrelos con glaseado, que se hace mezclando media taza de azucar glass y una cucharada de half and half o crema ligera (:
Serve warm or at room temperature.
Sirvelos a temperatura ambiente


Nothing beats the smell of these! ;)
¡Nada huele mejor que éstos roles ;)!


-S 




4 comments:

  1. Wow, these looks so delicious and amazing! I might have to try this recipe out :) cute blog!

    xo, Samantha
    http://theadventuresoftwosams.blogspot.com/

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  2. Loving your blog and have decided to stick around for awhile! New follower by way of craftzilla conquers the world.

    Chandra

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  3. Tengo hambre ponycats! denme uno

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