Chocolate-Strawberry Tartlets
Tartas de chocolate con fresas
For this delicious recipe you will need to make a one-crust pastry and a chocolate-strawberry filling. If you want to use store bought pastry you can skip to the filling instructions! :3
Para hacer esta receta necesitas preparar masa para pay y el relleno de chocolates y fresas.
Si quieres usar masa comprada y lista para hornearla puedes saltar hasta las instrucciones para el relleno! :3
One-crust pastry
This is a basic pastry recipe that is perfect for most types of pies and tarts. It’s very easy to master and once you do, all you need to do is try out different fillings and you’ve got hundreds of recipes ready!
What you’ll need:
1 cup of flour
1/2 teaspoon of salt
1/2 cup of butter
3 tablespoons cold water
1 egg yolk (this makes the pastry richer, but it works well without it)
(and if your recipe is sweet, like this one) 2 tablespoons of sugar
1 taza de harina
1/2 cucharadita de sal
1/2 taza de mantequilla (cortada en dados)
3 cucharadas de agua fría
1 yema de huevo (también puede hacerse sin huevo, queda mas ligera)
(y si tu receta es dulce como ésta) 2 cucharadas de azucar
- Sift together flour and salt in a mixing bowl, cut in the butter -you can do this with two knives or with your fingers-, work them until they reach the size of small peas and the texture of breadcrumbs.
- Mezcla la harina y la sal en un bol, pon dentro la mantequilla y trabajala - con dos cuchillos o con los dedos -, hasta que tenga el tamaño de pequeños chicharos y la textura de pan molido.
- Sprinkle cold water over mixture while stirring lightly with a fork. Add liquid to the driest particles and pour the beaten egg-yolk. With a spatula push the mixture together.
It should be moist enough to hold together on its own. - Añade agua fría sobre la mezcla y muevela con un tenedor. Añade el líquido en las partículas más secas y luego vierte encima la yema de huevo. Con una espatula presionala para que se junte.
Debe de estar lo suficientemente humeda para mantenerse unida.
- Form a ball, wrap it in cellophane and cool it in the fridge for 30 min.
- Forma una bola con la masa, envuelvela en plástico y enfriala en el refrigerador por 30min.
- Grease the pan(s).
- Engrasa los moldes.
- Roll it out in a floured surface, flatten it with a rolling pin, to a half-inch thickness. Cut it an inch and a half larger than the size of your pie pan (or one inch if using many small pans instead of a big one).
Fit the pastry loosely inside the pan, fold the edges and push the rolling pin down the rim of the pan, the excess pastry will be cut loose. Cover with parchment paper sheet and scatter dry beans at the bottom. - Colocalo en una superficie enharinada, aplanalo con un rodillo, hasta que tenga un par de centimetros de grosor. Corta la forma de tu molde con un exceso de 4 centimetros (o 2.5cm si son varios moldes pequeños).
Coloca la masa dentro del molde no muy apretada, y pasa el rodillo por la orilla del molde, de esta forma el exceso de masa se desprenderá con facilidad. Cubre con papel vegetal y esparce legumbres secas al fondo.
- Bake for 8 min at 450º (190ºC), take out the parchment and the beans and bake for another 5 minutes. Cool for 10 minutes.
- Hornealo 8 min a 190ºC, sacalos, retira el papel vegetal y las legumbres y hornealos 5 minutos más. Enfríalos por 10 minutos.
Chocolate Strawberry Filling
What you’ll need:
Vas a necesitar:
Vas a necesitar:
150g/5.3oz dark chocolate (approx 70% cocoa) chocolate oscuro
50g/2oz butter, mantequilla
100ml/3.5fl oz heavy cream, crema para batir
1 egg, huevo
50g/1.7oz sugar, azucar
8 or 10 normal sized strawberries, fresas
- Ban Marie (pan of water with a heat-resistant bowl over it, the water mustn’t touch the bowl, it should be the vapor that is heating it), boil water ,and then lower the heat to the lowest possible. Break the chocolate and the butter and leave them inside to melt.
- Baño María, hierve el agua y luego pon a fuego bajo el chocolate y la mantequilla para que se derritan.
- Beat the egg with the sugar until it has the texture of light, foamy cream. Put the chocolate away from the fire, and add the egg-sugar mixture, and mix it together softly.
- Bate el huevo con el azucar hasta obtener una textura ligera, cremosa. Pon el chocolate lejos del fuego, agrega la mezcla del huevo y el azucar y batelos juntos suavemente.
- Take the heavy cream out of the fridge and whisk it, it’s not necessary to whip it all the way, just get a lighter texture. Pour it in with the rest of the mixture, and mix until all the ingredients come together. Don’t over mix.
- Saca del refri la crema para batir y batela, no es necesario batirla hasta que esponje completamente, sólo es para que este un poco más ligera. Incorporala con el resto de la mezcla y revuelvelo hasta que todos los ingredientes esten incorporados. No lo mezcles demasiado.
- Fill your pastry with the chocolate mixture, (it should be still inside its mold and 10 minutes more or less, have passed since you took them out of the oven).
- Rellena la masa con la mezcla de chocolate, que debe de estar dentro del molde y deben de haber pasado más o menos 10 minutos desde que los sacaste del horno.
- The baking time is approximately 15 minutes, but you can tell by the color of the pastry, golden in the corners, and the texture of the chocolate, it will look fluffed, and the filling must not move like water when you move the tray.
- El tiempo aproximado de hornear es de 15 minutos, pero puedes saberlo por el color dorado en las orillas y la textura del chocolate que se verá esponjoso, el relleno no debe moverse como agua cuando mueves la bandeja(;
Every oven is different; if you feel the pastry is getting a little burned cover them with aluminum wrap.
Cada horno es distinto: Si ves que la masa se esta tostando demasiado, cúbrelas con papel aluminio.
Take them out and leave them to cool on a rack
You now have delicious chocolate tartlets!
- The next step is incorporating the strawberries. They should be cold and clean. Cut them like the picture shows and arrange them one behind the other on top of the chocolate tart :)
Sacalas y ponlas en una rejilla para que se enfríen.
Listo ahora tienes deliciosas tartaletas de chocolate!
- El siguiente paso es incorporar las fresas. Deben de estar frías y limpias. Curtalas como la foto lo muestra y arreglalas una detras de otra sobre la tarta de chocolate(:
Done! You can serve them right away, or (as I prefer) keep them in the fridge for a couple of hours, so the chocolate is cool.
Listo! Puedes servirlas recien hechas, o (como yo prefiereo) guardarlas en el refri por un par de horas para que el chocolate este frío.
Wow, these look delicious! Yum!
ReplyDeleteI might have to see if I can convert the recipe so it's gluten and milk free so I can try it!
ooo yum! those look sooo delicious!! I wish I was a better cook/baker/food maker..
ReplyDeleteOH my GRACIOUS! This looks DIVINE!
ReplyDeleteCute cute blog girls!
ReplyDeleteOh my! I cannot wait to make these. I haven't baked anything in my new apartment, yet. These will be perfect to try. :)
ReplyDeleteAlso, my Mom called to tell me she was on your blog and loved the Danish Poet video!
Looks so delicious that I could eat my laptop!
ReplyDeleteYou're making wonderful photos - I adore such style!