Wednesday, September 14, 2011


Tarte Tatin 

This is definitely one of my favorite recipes. The first time I ate Tarte Tatin I felt like I was eating the fanciest dessert ever, now I've tried 3 different recipes, and my conclusion is, it is in fact delicious and pretty fancy, but it is surprisingly easy to make!
Esta es definitivamente una de mis recetas favoritas. La primera vez que comí Tarte tartin sentí como si estuviera comiendo el postre más fino, ahora he probado tres diferentes recetas, y mi conclusión es, que es de hecho delicioso y ciertamente fino(;, ¡pero es sorpendentemente fácil de hacer!
If you want to try it out, this (and aprox. 30 minutes of your time) is what you'll need:
-Pears (this recipe can also be made with apples, but this one I made with pears yum!)
-1/2 stick of butter
-Sugar
-Frozen puff pastry

Si quieren tratar de hacer ésta receta, ésto ( y aproximadamente 30 minutos de su tiempo) es lo que necesitan:

-Peras (ésta receta tambien se puede hacer con manzanas, pero ésta la hice con peras;)
-1/2 barra de mantequilla
-azucar
-pasta de hojaldre congelada

-
Peel the pear and cut it in half again and again, four or five times. The image below shows the process from bottom to top, the top slice is the way it should look. (I've read recipes where pears are just chopped, but if you slice them the pie will look nicer ;)
Pelen la pera y cortenla a la mitad, una y otra vez, cuatro o cinco veces. La imagen de abajo muestra el proceso de abajo hacia arriba, la rebanada de arriba es como debería verse. (he leído recetas en donde sólo están picadas, pero si las rebenas el pay quedará más lindo;)
Use an iron pan or any pan that doesn't have teflon surface. In low fire melt the butter and cover it with sugar, making an even layer. Wait for it to caramelize (it should have the color of maple syrup).
Usa un sartén de hierro o cualquier sartén que no tenga una superficie de teflón. A fuego lento, derrite la mantequilla y cubrela de azucar, haciendo una capa homogénea. Espera a que caramelice ( debe tener el color de la miel de maple)

 
Put the pears on top of the caramel, and arrange them making an overlapping circle. The bottom image is an example on how to place the first two. Cover the hole in the center with a bigger slice of pear.
Pon las peras sobre el caramelo, y arreglalas haciendo un circulo superpuesto. En la imagen de abajo hay un ejemplo de como poner las primeras dos. cubre el hoyo del centro con una rebanada más grande de pera.


Leave them cooking in the sugar for a couple of minutes.
Finally roll the pastry to cover the top of the pan, push the pastry to the sides to cover the pan well. 
Put it in the oven until the pastry is golden, take it out andwait a few minutes and turn it over on a plate.
Déjalas cocinandose en el azucar por un par de minutos.
Finalmente, amasa el hojaldre  para cubrir la parte de arriba del sartén, empuja la pasta de hojaldre hacia los lados para cubrir bien el sartén.
Ponlo en el horno hasta que la pasta de hojaldre esté dorada, sácalo y espera unos minutos para voltearlo sobre un plato.

 
It should look something like this. Serve it while is hot! 
You can serve it with some vanilla ice-cream, it's the perfect combination.
Debería verse como algo así. ¡Sirvanlo mientras esté caliente!
Lo pueden servir con un poco de helado de vainilla, es la combinación perfecta.
Easy right? 
I hope you guys like it (:

Fácil ¿cierto?
Espero que les haya gustado(:
-S

4 comments:

  1. Lo intentaré, se ve muy fácil!!!
    Saludos y linda semana!!!

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  2. Yum yum yummmm!! This is one of my favorite recipes... and you are right it is GREAT with pears and vanilla ice cream. I'm gonna have to make it soon.

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  3. This looks delicious, I must try it! It's great to have a recipe for something that's pretty easy but impressive!

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